Thursday, February 12, 2015

Trip to Langkawi --> Hatyai Part 3


Malam pertama kat langkawi ktorang da plan kol 10 balik homestay sebab .... MLM! Untung la ade astro..haha..mmg mlekat kat rumah jelah..

Untuk planning esok kitorang da siap2 book untuk pergi ke island hoping, ikutkan aku nak pergi mangrove tour, tp disebabkan nak kurangkan bajet..so aku pilihla island hoping untuk seorang rm25 sahaja..island hoping paling mahal rm35..

credit : yanamz-blog.blogspot.com

Kat langkawi ni ade lagi satu benda yg kita boleh buat selain melawat, iaitu snorkeling di pulau payar..paling mahal harga dia rm150 seorang.. Kena pandai cari skit, ade jgak yang twrkan rm100 sorg..


Island hoping akan melawat 3 tempat shj.. First, Tasik dayang bunting, Eagle feeding dan Pulau beras basah.. tapi mangrove tour, paling kurang dia akan melawat 4 tempat dan mengikut pakej yg kita amek..





11 comments:

  1. Zumal pergi Langkawi tak pernah pun terjah pulau-pulau sekitarnya. Teringin gak nak pergi ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa..abes jalan2 cmtu jer la.. Pasneh pergi, xmhl pon..huhu

      Delete
  2. Salam Miss Yana, saya pun macam zumal, x pernah lg ber-island hoping walaupun da 2x pergi Langkawi. (gayat naik bot huhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..awat gayat..hehe.. Pasneh klo naik bot ckp nk duduk blkg sbb mgandung, nt xde la rase goyang sgt.. Ehehe.. Aritu duk dpn, bpr kali jantung gugur, nsb dpt kutip ^^

      Delete
  3. masa kecik2 dlu pegi langkawi sbb nk tahu sejarah Mahsuri.. pastu mak beli pinggan mangkuk. haha

    ReplyDelete
  4. kalau ke Langkawi perlu ambil pekeja Island Hoping ni h jika tak mmg rugi lah..x lengkap

    ReplyDelete