Saturday, June 18, 2011

withheld





tengah hari tadi yana dapat panggilan dari withheld..sebenarnye panggilan tu daripada Kementerian Pengajian Tinggi..semalam mase blogwalking, yana singgah kat blog freaky dan bace entry neh.. pasal withheld gak lah..
tapi maybe freaky x sempat nak jawab tu yang dye tertanye-tanye pasal witheld neh..


withheld neh panggilan yang dibuat khas untuk mereka yang baru habis belajar *ye kot*..kawan2 yana pon ade gak dapat panggilan neh..orang yg call tu tanya yana macam2..


witheld  :  neh rossyana ker?...saya dr kementerian pengajian tinggi nak tanya sedikit lah, yana dah kerja ker? 
yana  :   da, tapi bukan dalam bidang yana and masih menunggu lagi tawaran pekerjaan..
witheld  :  yana nak kje ker sambung belajar.. 
yana  :  nak kje, cari pengalaman dulu..
witheld :  keje sekarang neh brape gajinyer? 
yana  :  ade lah dalm rm800..
witheld  :  klo dapat kje dalm bidang yana bule ker bhenti mngejut tanpa notis..
yana  :  hmmm..buleh kot..*xtaw nak ckp ape biler dye tanyer soklan neh*.. 
witheld  : ade satu tawaran kje neh tapi masih lom terbuka lagi lah, brape CGPA yana..?
yana  :  hmm... 3.++
witheld  :  hmm cgpa x sesuai dgn kerja neh, byk sgt..oklah tu aje, time kasih..klo ade ape2 tawaran keje kami call..
yana  : hmm... ?? ok..*yana xpasti biler dye kate cgpa yana x sesuai, ahh lantaklah..da terpinga2 dah neh*




aishh..cepat-cepat lah dapat kje dalam bidang yana~

7 comments:

  1. =_= ape maksud dia tu haa ? freaky pon x paham sangat bila baca ayat die

    ReplyDelete
  2. aku tak dapt pun cll cm ko tu...

    ReplyDelete
  3. freaky : yana lagi xpaham! coz mase tuh nga mgamuk cari ank tudg x jumper..hehe..dye ckp pon yana x amek perhatian cgt!

    ReplyDelete
  4. KB : aku rase sebab jwatan yg ade tu xsesuai ngan aku kot..huhu..tp dye mmg kate cmtu..xde r aku dapt kje yg dye nak ofer tuh..

    ReplyDelete
  5. myra : ade gak yang xpat.. mybe sok luse kot ko dpt~

    ReplyDelete
  6. Yana witheld ni sebenarnya private call...selalunya dari syarikat2 atau badan kementrian...

    ReplyDelete